miercuri, 1 octombrie 2008

continuare I

In Occident, discursul de stanga a ramas centrat pe apararea drepturilor de grup, a unor drepturi de breasla, colective: dreptul invatatorilor, a cfr-istilor etc de a face greva…si asa mai departe.

Discursul de dreapta e mai conservator(cum ai spus) dar... tocmai in sensul prezervarii drepturilor individuale, recunoscute pe plan european gen: initiativa privata, respectul vietii private, neinterventionismul statului in economie - de aici vine critica stangista: dupa parerea stangii ( traditional..) statul, in conditiile unui tot mai mare “dezechilibru” si “nedreptati sociale” reiesite din capitalism, ar fi obligat sa intervina pentru a susutine populatia mai putin avantajata, patura mica si mijlocie.

Nu o sa-ti impun o parere sau alta. In opinia mea exista elemente ok care ar putea fi imprumutate si de la stanga si de la dreapta :).

Critic doar pozitiile exprimate gratuit, si din lipsa de seriozitate sau maturitate.
In fine, e dreptul lor sa creada ce vor atata timp cat (inca) nu incurca, dar incep sa ma irite tinereii astia cu pretentii de universalisti, care cred ca au depasit mentalitatile localiste, dorm in gari si fac autostopul, declarandu-se mandri de asta.

Respectiv, iarasi, -nu fondul ma deranjeaza. Fa autostopul! Je m'en fiche! Da zi ca-l faci din rationamente de economie de fonduri, si nu pentru ca ar reprezenta comportamentul asta o adevarata filozofie a libertatii de spirit si alte bazaconii.

Niciun comentariu: